Comisia privind sistemul de control intern managerial

În momentul de față Sistemul de control intern managerial este reglementat de Ordinul Secretariatului General al Guvernului nr. 600/2018, ordin ce stabilește 16 standarde de control intern managerial.

Prin control intern managerial se înțelege o monitorizare periodică sau permanentă cu un ansamblu de reguli de management, care trebuie să fie aplicate pentru orice activitate, în oricare compartiment dintr-o structură la nivelul tuturor unităților publice.
Sistemul de controlul intern managerial reprezintă un control al performanțelor obținute, în stare să corespundă cel mai bine intereselor urmărite de către unitatea publică, în atingerea obiectivelor.

Controlul intern managerial prin procedurile concepute și implementate de direcțiune și personalul unității, urmărește să asigure o protejare și o bună folosire a resurselor financiare, umane și corelarea lor cu obiectivele unității, îmbunătățirea fluxului informațional și creșterea inteligibilității, gestionarea riscurilor, prevenirea și depistarea fraudelor și calitatea documentelor.
Sistemul de control intern managerial trebuie privit ca o activitate de prevenire a erorilor și neregulilor, de înlăturare a cauzelor care le determină și de perfecționare a activităților controlate.

Obiectivele sistemului de control intern managerial
Implementarea sistemului de control intern managerial în cadrul unității de învățământ are în
vedere realizarea a trei obiective generale.
1) Eficacitatea şi eficienţa funcţionării unităţii de învățământ
2) Fiabilitatea informaţiilor externe şi interne

3) Conformitatea cu legile și regulamentele unității de învățământ

Sistemul de Control Intern Managerial este un proces desfăşurat de toţi angajaţii unității de învățământ, este coordonat de conducătorii tuturor compartimentelor şi se află în răspunderea directorului unității de învățământ.
Componența comisiei de monitorizare în anul școlar 2022-2023:
Președinte – prof. Silvia CRUCERU
Secretariat tehnic – prof. Alina-Vasilica PETRESCU
Membru – prof. Nadia-Alina DUMITRESCU

Membru – prof. Narcis-Cătălin MIHAI

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support