Scrisoare către părinți …lansarea proiectului

Dragă Părinte,

Anul acesta, vom include în activitățile noastre „Online school_space for educational innovation.eu”, un proiect Erasmus+ complex, conceput pentru a dezvolta abilitățile participanților de a utiliza tehnologia digitală și pe cea media într-un mod, responsabil și efficient și pentru a fi în siguranță în mediul online.

Când copiii noștri sunt mici, facem tot posibilul să-i ajutăm să beneficieze de avantajele internetului, protejându-i în același timp de riscurile și dezavantajele lumii online. Pe măsură ce copiii se maturizează și ajung la vârsta adolescenței, rolul nostru se schimbă, pentru a-i ajuta să învețe să ia singuri cele mai sigure și avizate decizii atunci când navighează în propria lor lume digitală.

Predarea online s-a dovedit a fi o sarcină dificilă pentru mulți elevi și profesori, dar și pentru dumneavoastră, părinții. Nu a fost ușor să avem acces la Tehnologia TIC (PC, laptop, tabletă sau acces la internet). Acest fapt a făcut imposibilă trimiterea și primirea instrucțiunilor (fără a vorbi despre organizarea și monitorizarea lecțiilor/evaluarea progresului didactic) pentru o rată substanțială de elevi și profesori. Cele mai afectate au fost familiile numeroase, cele cu conexiune slabă la internet, lipsă device-uri sau cunoștințe precare în utilizarea tehnologiei digitale.

La Școala Gimnazială „Ion Mareș” Vulcana-Băi, credem în parteneriatul cu părinții și ne bazăm pe dumneavoastră în procesul de învățare prin sprijin, încurajare și participare la activitățile proiectului. O parte dintre părinți va beneficia de un curs formare în care își vor putea dezvolta competențe digitale de bază.

Vom pregăti elevii noștri pentru a utiliza resursele digitale într-un mod conștient și constructiv atât la școală, cât și în timpul mobilităților din țările partenere în proiect. Elevii vor beneficia de resurse de predare bine gândite, calitative și accesibile, precum și de sprijin social și emoțional, cum ar fi încrederea și înțelegerea din partea profesorilor și părinților. Profesorii vor sprijini elevii în formarea, dezvoltarea și aplicarea cunoștințelor, abilităților și atitudinilor și comportamentelor acestora, toate bazate pe valori, cum ar fi cele legate de abilități de viață, comportamente sigure și sănătoase, implicarea și participarea civică.

Vom fi bucuroși să împărtășim mai multe informații despre acest nou proiect care se desfășoară în perioada noiembrie 2021-octombrie 2023 și vă invităm să consultați pentru mai multe informații http://scoalavulcanabai.ro/wp/proiecte-europene/online-school_space-for-educational-inovation-2021-2023/.

Vă încurajăm să întrebați copiii despre activitățile la care participă și să vă dezvoltați împreună  competențele digitale!

Cu stimă,

Echipa de proiect a Școlii Gimnaziale „Ion Mareș” Vulcana-Băi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support